Lukt från avloppet i badrummet

Vi har i min bostadsföreningen haft problem med dålig lukt från avloppen vilket har påverkat lukten i mitt lilla badrum. Jag prövade då genast att hänga upp en MosoGreen påse och redan några timmar senare så kände jag en markant skillnad och lukten var i princip borta. Dagen efter så var lukten helt borta.

Anledningen till att MosoGreen påsen fungerar så bra som fukt och luktavvisare är bambukolens unika egenskaper. Bl.a. är bambukol 10 ggr mer porös än vanlig kol av trä, vilket gör att bambukolen kan absorbera stora mängder partiklar i luften.

Just den bambu som används i MosoGreen påsen kallas Moso och den växer sig stor och blir fullvuxen på endast 5 år. Processen att skapa bambukol skiljer sig från vanligt kol och den är i närmaste koldioxidneutral och påverkar inte miljön negativt.

Bambukolen är dessutom nedbrytbart och kan användas i din trädgård när påsen har gjort sitt.

Kommentera